sâmbătă, 16 iulie 2011

Delta Dunarii ~ Canalul Sontea

4 iunie 2011

Dimineata ne adunam jos la bucatarie in jurul cafelelor cu gust de busuioc pregatite special de gazda noastra. Bem cafeaua dupa care mancam micul dejun. Ne facem aprovizionarea cu momeli, bere, etc. si pornim spre port unde ne asteaptau barcile. Suntem sase in barca pentru pescuit si avem ca barcagiu pe Nea Vanea. Ne urcam si calabalacul si pornim in cautarea unui loc pentru pescuit. Victor are emotii si putina teama de barca ceea ce-l face sa para crispat.




Nu dureaza mult si desfacem cate-o bere. Incercam sa gasim un loc pe un mal unde sa pescuim eu cu Liviu si cu Victor, ceilalti ramanand sa pescuiasca din barca. Ne plimba ceva Nea Vanea pe canalul Sontea pana punem ochii pe-o salcie cu doua locuri de pescuit sub ea ceea ce ne convine asigurandu-ne umbra pentru o zi ce se anunta calduroasa.
Debarcam, si ne apucam de montat sculele de pescuit, mai mult eu. Ii montez undita lui Victor iar Liviu o desface pe a lui. Pana sa le montez pe ale mele Victor prinde primul peste(biban) si ca de obicei da berea. Reusesc intr-un final dupa doua beri sa arunc trei lansete pregatite cu tot ce trebuie si incerc sa stau cu ochii pe ele, dar venind mai mult la distractie nu reusesc. Mai schimbam vorbe, mai prindem ceva peste. Liviu reuseste sa trimita o naluca in varful salciei iar Victor isi agata undita in ceva din apa ceea ce il obliga pe Liviu sa faca o baie pentru a o descurca. Ce mai, bascalie la maxim.

Dupa doua aruncari Victor o mai agata odata, Liviu mai face o baie. Pana la urma se prinde cum sa arunce si nu mai da rateuri. Prinde si cativa bibani iar eu reusesc sa scot un caras destul de mare. Nici nu stim cand trece timpul si soseste Nea Vanea cu barca lui motorizata si cu ceilalti. Strangem si plecam spre Mila. Din nou incep emotiile pentru Victor in barca.

Se vad si ceva nori la orizont dar nu ceva deosebit. Ajungem la pensiune unde ne asteapta gazda noastra cu masa de pranz. Evident bem o tuica inainte si incepem sa savuram din nou borsul de peste, urmat de plachie si gogosi.
Mergem in camere ne schimbam si iesim in curte sa ne terminam treaba. Treaba este dupa cum bine stiti berea, vinul, etc.
Dupa cateva beri merg in camera dupa tigari. Dand cu nasul de racoarea aerului conditionat ma trantesc in pat. Adorm instant, vreo doua ore. Cand ma trezesc petrecerea e in toi, si imi dau seama ca am pierdut ceva din ea. Fug in curte unde lumea era vesela. Se spuneau bancuri, se canta la chitara, se faceau glume. Victor si Liviu in forma maxima cantau nevoie mare.






Au rasunat acorduri de rock, muzica populara, folk, etc.
Din nou a trebuit sa mancam. Saramura si clatitele de data aceasta au fost atractia cinei. Am mai baut cateceva sa ne refacem vocea si am iesit un pic la plimbare pentru un nou apus.



Dupa o plimbare buna si cateva telefoane date unele in regim de roaming :) ne-am intors sa continuam. De data aceasta si cu mai mult aplomb.






Petrecerea a continuat pana tarziu in noapte cand au cazut toti lati. Mai putin eu care dormisem si am avut ocazia sa vad vreo trei filme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu