miercuri, 20 iulie 2011

Delta Dunarii ~ Lacul Ligheanca, Lacul Vacaru, pelicani, lebede, etc

5 iunie 2011
Din nou ora 7:30, din nou cafea de data aceasta cu menta verde. Un gust unic care te imbie sa te trezesti mai repede. Eu beau si doua paharele de tuica sa-mi mearga bine.
 Astazi mergem cu barcile la limbare si sa cautam sa facem ceva poze. Bineinteles luam si cate-o lanseta, naluci, lingurite pentru rapitori. Nelipsita lada cu bere vine si ea cu noi.
De data aceasta toata lumea incape in doua barci cu motor. Victor nu vine de teama mersului in barca.
Trage barca la alimentare iar acolo incasarea banilor o face un caine, da ati citit bine un caine de vanatoare care i-a banii cu gura si ii duce stapanului.



Nu dupa multa vreme intram pe lacul Ligheanca. Inca de la inceput am fost intampinati de pelicani. acesti mari pescari ai deltei.



In departare se vad pelicani dar si o gramada de lebede albe. Aruncam ici colo lanseta dar nimic interesant.


Trecem de lac o luam pe niste canale si ajungeam la alt lac mai mic, Lacul Vacaru unde zabovim mai mult in cautarea macar a unei muscaturi dar degeaba, nu vrea sa manance. Intre timp bem bere si ne binedispunem.




Caldura isi face si ea aparitia. Tragem la mal intr-un final pe un canal mai larg unde ne racorim cu o baie in Dunare. Apa este limpede si calda in acelasi timp. Problema apare cand iesi din apa deoarece taunii dau navala pe tine. Si cand te musca sunt criminali iti dau sangele. Stam, ne aparam de tauni, ne uscam si ne intoarcem catre Mila 23.
Ajungem pe la orele 14. Bineinteles mancam, evident peste si eu cu Victor hotaram sa mergem pe lacul de la marginea localitatii sa ne incercam si acolo norocul. Degeaba pierdem vreo doua ore si nu vedem nicio coada de peste. Ne intoarcem insetati si hotarati pe treaba.









Ne asezam din nou pe seara pe langa mese, mai manacam, mai bem dar parca fara aceeasi tragere de inima ca in urma cu o seara. A doua zi urma sa plecam si parca ne parea rau ca s-a terminat asa de repede.

Dimineata ne trezim la aceeasi ora ca si in celelalte zile, ne facem bagajele si ciugulim cateceva. De data aceasta ne intoarcem cu o rapida pentru care negociasem in uma cu o zi. La ora 8 suntem in port unde suntem asteptati de salupa. Ne luam ramas bun de la toti ceilalti, pentru ca ei mai stau o zi, si ne imbarcam cu bagaje cu tot.





Dupa o ora si jumatate cu aproximatie suntem In Tulcea iar dupa inca aproximativ trei suntem acasa.
Asa s-a sfarsit o iesire cu prietenii in Delta Dunarii si care a fost o evadare clara din cotidian.

Next: Sulina 21-24 Iulie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu