luni, 13 iunie 2011

Delta Dunarii ~ Pregatiri

Programul de weekend include la mine si o vedere cu prietenii mei acvaristii, mai ales cu crescatorii de ciclide africane. Ne vedem cam in fiecare sfarsit de sapatamana(dupa posibilitatile fiecaruia) la terasa carciumii "37-39" fosta "La Senat" de pe Bulevardul  Basarabiei fost Muncii. In general intr-o formatie de 3-4 si degustam cu mare sete berea nefiltrata de acolo. Una peste alta evadam de acasa in fiecare weekend la "37-69" cum ar spune Victor. 
In urma cu vreo doua luni Liviu ne intreaba daca am vrea sa mergem in Delta pentru ca el are o reuniune cu vechi prieteni acolo pe 3 iunie. Fara sa stam prea mult pe ganduri eu si Victor acceptam instant. Catalin se gandeste si pana la urma renunta la ideea de a merge.
In Delta ne vom caza la o pensiune din satul Mila 23 si vom sta 3 nopti cica cu toate conditiile necesare.
Peste o saptamana iata-ne pe toti trei intalniti sa facem cumparaturi pentru pescuit. Victor nu avea nimic asa ca el cumpara cele mai multe scule si accesorii, Liviu cat de cat mai putine dar ne uimeste cu o pereche de ochelari de soare galbeni. Victor mai arunca in cos si o pereche de cizme de cauciuc iar eu imi iau ceva momeli si naluci artificiale.
Incep si discutiile la bere despre pesti, delta, momeli, accesorii si despre "Operatiunea Monstrul" ceea ce ne aduce aminte si de vremurile acelea cand acei mari actori au jucat intr-o comedie dedicata pescuitului, Deltei dar si nu in ultimul rand poluarii sonore, stoparii fumatului si alcoolului si respectarea in primul rand a naturii si habitatelor salbatice pentru vietuitoarele Deltei. ramanea sa vedem cum anume vom gasi noi Delta in 2011.
Pentru Delta nu aveam sa cumparam alte lucruri. Mancarea era asigurata de acolo, momelile vii le luam in ziua plecarii.
Bautura era marea problema dar cu ajutorul lui Victor a fost rezolvata. Acum aveam o alta problema cu caratul acesteia. Erau nu mai putin de 7 cartoane de bere plus alte sticle de diferite continuturi. Vom merge cu masina lui Victor un Subaru Forester pentru a incapea toate bagajele.



 Pana atunci facem diverse planuri si cadem de acord ca pe vaporul ce ne va transporta catre Mila 23 din Tulcea sa mai scadem din bagaje adica din numarul berilor pentru a ne fi mai usor.
Parca timpul pana la plecare numai trecea. Ne uitam pe harti, ne documentam si constatam ca vom schiba vaporul in Crisan ceea ce ne ingreuneaza situatia cararii bagajelor, respectiv berilor.
In weekend-uri beam berea nefiltrata cu gandul la Delta si iata ca timpul s-a scurs si vine si ziua dinaintea plecarii. Intre timp am aflat ca suntem cam 12 insi dar noi vom merge in masina doar 3. Eu Liviu si Victor.  La 7:30 se suna adunarea la prima benzinarie de pe autostrada. Deci a doua zi e plecarea si stabilim ca dimineata sa ma ia Liviu, trecem luam momeli si ce mai avem de luat de la articole de pescuit si dupa ne intalnim si cu Victor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu