duminică, 27 martie 2011

Mont Blanc ~ Fin

Langa telecabina este chiar statia de autobuz ce duce de la Le Houches in Chamonix. Mergem prima data cu autobuzul si nu stim de unde sa luam bilete dar hotaram sa asteptam sa vedem daca putem lua de la sofer.
 Dupa o asteptare de douazeci de minute acesta soseste in statie. Ne urcam, vorbesc cu soferul si ne luam bilete de la el. Mai intrebam si de unde putem lua un autobuz catre Courmayeur ca sa ne putem recupera masina. Ne spune ca de undeva de langa gara din Chamonix. Mergem cam 20-25 de minute si coboram la statia din apropierea garii. Eu cu Popey raman pe loc, iar Fane merge la autogara respectiva sa vada daca gaseste un autobuz. Intre timp dam si cateva telefoane in tara si cascam ochii la lumea ce trece pe langa noi. Se intoarce Fane si ne spune ca numai a doua zi are autobuz.
Hotaram sa ne cautam un loc unde sa dormim si cadem de acord sa ne intoarcem in Les Bossons unde vazusem cateva campinguri. Stam iar in statia de autobuz, care soseste destul de repede. Acelasi sofer care nu ne mai ia banii pe bilete.
Coboram si gasim campare la primul camping Les Cimes. Constatam ca e cam acelasi pret ca in Italia dar avem gratuit dus, masini de spalat si lazi frigorifice.

Imediat punem cortul si ne intindem pe iarba. Ma descalt si costat ca am probleme mari la unghiile degetelor mari care se misca din radacina. Facem cate un dus si ne hotaram sa mancam cate-o pizza la bufetul din incinta campingului. Comandam pizzele si stam la terasa cu cate-o bere in fata asteptand. Langa noi un grup de cehi cu care ne intalnisem pe Mont Blanc. Mancam si stam la palavre. Mai luam un rand de bere si ne molesim de tot.
Din fata imi ieseau flacari, buzele ma usturau. Asta din cauza vantului, gerului, soarelui dar si a diferentei de temperatura (de la -20 la +26). Intr-un tarziu mergem la somn. A doua zi Fane se trezea dimineata sa se duca sa recupereze masina.
Adormim instant.

Dimineata am avut un prim soc.
M-am trezit bine mersi, ma ustura un pic fata si ma dureau evident unghiile de la picioare ceea ce face sa port sandalele lui Fane. Ma duc sa ma spal si ceea ce vad in oglinda nu seamana cu mine. Aveam fata umflata, buzele crapate, pline de coji si basici, iar nasul rosu plin si el de basici. Ce mai aveam fata praf. Abia am reusit sa ma spal pe fata si pe dinti de usturime, la fel Fane si Popey.

                                Fane

Intr-un final radem unul de altul si merg sa-mi iau o cafea. Avand buzele in asemenea hal, in acelasi timp ma usturau cand sorbeam din cafea dar nici nu simteam marginea cestii si imi curgea pe langa cafeaua.
Fane pleaca dupa masina, iar eu cu Popey ne lesinam pe langa cort astepatandu-l sa se intoarca. Inca resimtim din plin oboseala.
Dupa vreo trei ore apare si Fane. Ne hotaram ca in primul rand sa mergem la o farmacie si un supermarket. Ne interesam si aflam ca in Les Houches e cel mai bine de mers. Ne infiintam la farmacie. Farmacista de cum ne vede isi da seama ce avem si ne da un lipstick pentru arsuri si o crema. Cea mai nenorocita chestie era cea cu buzele. Nu putem manca dar nici chiar bea.
Plecam si ajungem la supermarket unde ne aprovizionam  cu mancare dar si cu un bax de bere.
Mergem in camping unde mancam si bem cateva beri asa chinuindu-ne. Hotaram sa ne petrecem restul zilei plimbandu-ne prin Chamonix. Ne ducem sa ne interesam de orarul autobuzului si aflam de la receptie ca avem abonament gratuit pe perioada sederii dar si ca acum se desfasoara campionatul mondial de escalada. Cu mai multe detalii va voi astepta in curand  la rubrica " Locuri".

Aceasta a fost ceea ce imi place sa spun " aventura vietii mele ", si recomand celor ce au aceasta ocazie sa nu se gandeasca de doua ori. Sa treaca la fapte pentru ca viata este scurta si nu stii niciodata cat de scurta poate fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu